دوره 22، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 215-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

heydari N, Najarzadeh R, Heydari H, Yavari K. Measuring the Knowledge-Based Capital in Iran’s Manufacturing Industries. QJER 2022; 22 (3) : 8
حیدری نرگس، نجارزاده رضا، حیدری حسن، یاوری کاظم. اندازه گیری سرمایه دانش بنیان در صنایع کارخانه ای ایران. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1401; 22 (3) :187-215

1- دانشجوی دکتری اقتصاد بین‌الملل، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- دانشیار اقتصاد، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، najarzar@modares.ac.ir
3- استادیار اقتصاد دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- استاد اقتصاد، بخش اقتصاد دانشگاه یزد، یزد، ایران
نظر به اهمیت و جایگاه ویژه سرمایه­های دانش­بنیان در ادبیات اقتصادی مدرن، در تحقیق حاضر، با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، میزان سرمایه دانش­بنیان در صنایع کارخانه­ای ایران اندازه­گیری می­شود. جامعه آماری این تحقیق، بنگاه­های فعال در بخش صنعت کارخانه­ای ایران است که در سطح کدهای ISIC دو رقمی قرار دارند و دوره زمانی مورد مطالعه، داده­های مربوط به سال‌های 1381 الی 1397 را می­گیرد. نتایج بررسی‌ها، وجود یک فاکتور (عامل) در صنایع کارخانه‌ای کشور را تأیید می‌کنند و نشان می‌دهند که روند کلی انباشت این نوع از سرمایه در صنایع مزبور، مثبت و رو به رشد بوده است. همچنین بررسی‌ها، نشان می‌دهند که انباشت سرمایه دانش‌بنیان در صنایع کارخانه‌ای ما، همچنان در مراحل اولیه توسعه خود قرار دارد و بسیار به نیروی انسانی باسواد متکی می‌باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اقتصاد فناوری، نوآوری
دریافت: 1400/9/20 | پذیرش: 1400/11/12 | انتشار: 1401/6/16