دوره 21، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 28-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Roudari S, Homayounifar M, Salimifar M. The Effect of Social Capital on Non-performing loans from the Private and Public Sectors with Emphasis on Efficiency of Government Expenditure. QJER 2021; 21 (1) :1-28
رودری سهیل، همایونی فر مسعود، سلیمی فر مصطفی. تأثیر سرمایه اجتماعی بر مطالبات بانکی از بخش خصوصی و دولتی با تأکید بر کارآیی مخارج دولت. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1400; 21 (1) :1-28

1- دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد ، homayounifar@um.ac.ir
3- استاد گروه اقتصاد دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (1946 مشاهده)
در پژوهش حاضر، تأثیر سرمایه اجتماعی از طریق تأثیر بر کارآیی مخارج دولت در کنار مؤلفه ­های نرخ ارز، شاخص بازار سهام و درآمدهای نفتی بر مطالبات شبکه بانکی از بخش دولتی و خصوصی در دوره زمانی 1397:2-1384:1 به ­صورت فصلی، با استفاده از رویکرد حداقل مربعات سه مرحله ­ای، بررسی شده است. نتایج نشان می­ دهد، سرمایه اجتماعی با افزایش کارآیی مخارج دولت، تأثیر منفی و معنادار بر مطالبات بانکی از بخش دولتی و خصوصی دارد. همچنین نرخ ارز بر مطالبات بانکی از بخش دولتی، تأثیر منفی و معنادار و بر مطالبات از بخش خصوصی، تأثیر مثبت و معنادار دارد. شاخص بازار سهام بر مطالبات بانکی از هر دو بخش دولتی و خصوصی، تأثیر معناداری ندارد که می­ تواند ناشی از سهم نه چندان زیاد بازار سهام در تأمین مالی کسب و کارها در کشور و همچنین عدم تعمیق کافی آن باشد. رشد اقتصادی نیز تأثیر منفی و معنادار بر مطالبات بانکی از هر دو بخش داشته است که می ­تواند از طریق ایجاد رونق برای کسب و کارها و همچنین افزایش قدرت خرید اشخاص بر بازپرداخت تسهیلات دریافتی، تأثیرگذار باشد. بنابراین با ایجاد ثبات در اقتصاد (عدم تغییرات زیاد نرخ ارز، شاخص سهام و ...)، و همچنین بهبود سرمایه اجتماعی در کشور، می ­توان بهبود کارآیی مخارج دولت و متعاقباً کاهش مطالبات شبکه بانکی از هر دو بخش دولتی و خصوصی را انتظار داشت.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اقتصاد کلان و اقتصاد پولی
دریافت: 1399/4/7 | پذیرش: 1399/8/8 | انتشار: 1400/1/1