دوره 11، شماره 2 - ( 1390 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 57-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ali Razini E, Soori A R, Tashkini A. Unemployment and Government Size, Is the Relationship Acceptable?. QJER 2011; 11 (2) :35-57
علی رازینی ابراهیم، سوری امیررضا، تشکینی احمد. بیکاری و اندازه دولت: آیا رابطه قابل قبولی وجود دارد؟. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1390; 11 (2) :35-57

1- استادیاراقتصاد،گروه مدیریت صنعتی،دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی،کرج-ایران
2- دانشجوی دکترای اقتصاد و عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی
3- دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران و عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پ‍ژوهشهای بازرگانی
هدف این مقاله، بررسی رابطه اندازه دولت و نرخ بیکاری در ایران می باشد. در این راستا از چندین الگوی خودرگرسیون برداری VAR استفاده شده است که شامل متغیرهای اندازه دولت(سهم مخارج دولت از تولید ناخالص داخلی(GGDP )و نرخ بیکاری(U) ، و نیز سایر متغیرهای مهم کلان که بر نرخ بیکاری تاثیرگذار هستند نظیر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سرانه بر حسب مقادیر حقیقی (RGDP) ، نرخ تورم (INF) و حداقل دستمزد(RW) می باشد. در این پژوهش با استفاده از داده های سالهای 86-1350 سه مدل مختلف برآورد گردید، و نتایج مدل ها نشان داد که افزایش نرخ رشد اقتصادی، نرخ تورم و حداقل دستمزد باعث کاهش نرخ بیکاری و افزایش اندازه دولت موجب افزایش نرخ بیکاری خواهد شد. لذا دولت باید در جهت واگذاری فعالیت ها و کاهش تصدی گری خود گام بردارد و با جذب سرمایه و مشارکت منابع مالی خارجی و داخلی، بیشتر به وظایف حاکمیتی و نظارتی بپردازد.

دریافت: 1388/8/2 | پذیرش: 1379/8/16 | انتشار: 1390/5/23