دوره 13، شماره 4 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 126-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

Feizpour M A, Ahmadi Z, Emami Meibodi M. Firm Size Distribution and its Changes Trend in Textile Manufacturing New Firms Using Non-Parametric Technique: 1997-2005. QJER 2014; 13 (4) :103-126
فیض‌پور محمدعلی، احمدی زهره، امامی میبدی مهدی. توزیع اندازه بنگاه و روند تغییرات آن در بنگاه‌های جدیدالورود صنعت تولید نساجی با استفاده از روش‌ ناپارامتریک: 84-1376. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1392; 13 (4) :103-126

1- عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد
2- کارشناس‌ارشد علوم اقتصادی
3- دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشگاه شیراز
ورود بنگاه به فعالیت اقتصادی می تواند نشانه پویایی اقتصاد باشد، اما اینکه بنگاه ها، زمان ورود چه میزان متناسب با اندازه بهینه وارد و یا در ادامه به آن همگرا می شوند، سؤالاتی است که برای پاسخ به آنها دو دیدگاه مطرح می باشد. در دیدگاه نخست، بنگاه پس از ورود با یادگیری از بازار، اندازه خود را تعدیل و به فعالیت ادامه می دهد. در دیدگاه دوم، بنگاه اندازه خود را تعدیل ننموده و در بلندمدت از بازار خارج می شود.      در این راستا، بررسی توزیع اندازه بنگاه های جدید در یکی از اصلی ترین صنایع تولیدی ایران (صنعت نساجی) هدف اصلی این پژوهش می باشد. داده های موردنظر شامل بنگاه های جدید نساجی در 1376 (مرکز آمار ایران) و پیگیری آن تا 1384 می باشد.      برای بررسی توزیع اندازه، از روش ناپارامتریک و معیارهای اشتغال، ارزش تولیدات و ارزش افزوده استفاده شده است. نتایج نشان دهنده آن است که توزیع اندازه اشتغال از الگوی یادگیری فعال پیروی نموده و خود را با شرایط بازار تطبیق نداده اند. اما بنگاه ها با معیارهای ارزش تولیدات و ارزش افزوده از الگوی یادگیری منفعل پیروی و به توزیع لگ نرمال همگرا شده اند. عدم توانایی بنگا ه ها در همگرایی اشتغال و توانایی آنها در همگرایی تولید و ارزش افزوده می تواند نشانه هایی از انعطاف ناپذیری بازارکار ایران بوده و بازنگری در قوانین آن برای انعطاف پذیری بیشتر اهمیت می یابد.

دریافت: 1391/2/14 | پذیرش: 1391/7/3 | انتشار: 1392/10/21