دوره 20، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 123-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi T, khiabani N, Bahrami J, fahimifar F. Comparison of Different Methods of Predicting Iran's Economic Growth with an Emphasis on Dynamic Model Selection and Dynamic Model Averaging. QJER 2020; 20 (4) :93-123
محمدی تیمور، خیابانی ناصر، بهرامی جاوید، فهیمی فر فاطمه. مقایسه روش‌های مختلف پیش‌ بینی رشد اقتصادی ایران با تأکید بر مدل های گزینشی نمودن و متوسط‌ گیری الگوی پویا. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1399; 20 (4) :93-123

1- دانشیار و عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبائی ، mohammadi@atu.ac.ir
2- دانشیار اقتصاد، عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبائی
3- دانشیار و عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبائی
4- دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبائی
در دهه های اخیر، به دلیل اهمیت مقادیر آتی متغیرهای کلان اقتصادی، طیف وسیعی از روش‏ها و مدل‏های پیش‏ بینی، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. هدف اصلی این مقاله، مقایسه روش‏های مختلف پیش‏ بینی رشد اقتصادی ایران با استفاده از داده‏ های سری زمانی فصلی در دوره زمانی 96-1369 است. به منظور دستیابی به این هدف، به پیش‏ بینی این متغیر با استفاده از مدل‏های DMA، DMS،BMA، BVAR، TVP و AR در سه افق پیش  ‏بینی (یک، چهار و هشت فصل) پرداخته شده است. مدل‏ های مورد استفاده در این مطالعه، به سه طیف، بزرگ مقیاس (شامل 112 متغیر در نه بلوک عاملی)، متوسط مقیاس (شامل 10 متغیر) و مدل‏های تک متغیره، دسته بندی شده اند. نتایج مطالعه، نشان می دهد که پیش ‏بینی مدل‏های گزینشی‏ نمودن (DMS) و متوسط‏ گیری الگوی پویا (DMA) نسبت به سایر روش ‏های پیش‏ بینی سنتی، دارای عملکرد پیش ‏بینی بسیار کارآیی برای رشد اقتصادی ایران هستند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اقتصاد و اقتصاددانان
دریافت: 1398/8/18 | پذیرش: 1398/11/12 | انتشار: 1399/9/16