دوره 16، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 140-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mokhtari M, Tayebi S K, Mirmohammad Sadeghi J. Investment Priorities on Services Supply Based on Fuzzy TOPSIS Method: the Case of Iran's A.T. Organization. QJER 2016; 16 (1) :121-140
مختاری مرتضی، طیبی سید کمیل، میر محمد صادقی جواد. اولویت بندی سرمایه گذاری در بخش خدمات به روش تصمیم گیری تاپسیس فازی، مطالعه موردی:سازمان آ.ت.. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1395; 16 (1) :121-140

1- کارشناس ارشد توسعه اقتصادی و برنامه ریزی دانشگاه آزاد خمینی شهر
2- عضو هیت علمی دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان
3- عضو هیت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه آزاد واحد خمینی شهر
با توجه به کمبود منابع تولید و نیازهای جوامع به کالاها و خدمات مختلف، اولویت­بندی مناسب و کارآمد در سرمایه­گذاری بخش­های مختلف اقتصادی می­تواند ضمن بهبود نظام تخصیص منابع، سطح رفاه را نیز ارتقاء بخشد. مقاله حاضر چهارچوبی برای اولویت­بندی سرمایه­گذاری در بخش خدمات ایران منطبق با اهداف و سیاست­های سازمان آ.ت. را ارائه می­دهد. برای این منظور پس از تعیین معیار­های تأثیر­گذار در تعیین اولویت سرمایه­گذاری، روش تاپسیس فازی به عنوان مدل اولویت­بندی در این مقاله استفاده شده است. روش­های مرسوم برای اولویت­بندی سرمایه­گذاری برای مواجهه با شرایط مبهم و ارزیابی­های کلامی ناکافی اند. بنابراین برای ترکیب نظرات کارشناسان و تصمیم­گیرندگان و ارزیابی عملکرد معیار­های کیفی که به صورت اعداد فازی مثلثی بیان شده، از روش تاپسیس فازی- مبتنی بر ترکیب مفاهیم تئوری فازی- استفاده به عمل آمده و نتایج مطالعه، این بوده که بخش خدمات مالی و بیمه­ای، اولویت نخست سرمایه­گذاری را در بین بخش­های خدماتی کسب نموده است. همچنین نتایج حاصل از این تحقیق در سازمان آ.ت. برای تصمیم­گیری در حوزه­های اقتصاد و مدیریت استفاده شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: C02 - Mathematical Methods|D81 - Criteria for Decision-Making under Risk and Uncertainty|E22 - Capital; Investment; Capacity
دریافت: 1391/5/8 | پذیرش: 1393/8/21 | انتشار: 1395/3/1