دوره 17، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 100-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sahabi B, Asgharpur H, qorbani S. The Monetary Shocks' Asymmetry within Dynamic Stochastic General Equilibrium Model. QJER 2017; 17 (2) :73-100
سحابی بهرام، اصغرپور حسین، قربانی سعید. عدم تقارن شوک‌های پولی در قالب مدل تعادل عمومی پویای تصادفی. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1396; 17 (2) :73-100

1- دکتری اقتصاد/ عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشیار دانشکده مدیریت، اقتصاد و بازرگانی دانشگاه تبریز
3- کارشناس ارشد علوم اقتصادی، دانشگاه تربیت مدرس
موضوع اثرگذاری نامتقارن شوک‌های پولی بر اقتصاد، از جمله مباحث جدیدی است که از طرف کینزین‌های جدید مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مباحث مهم اقتصاد کلان، چگونگی تأثیرگذاری شوک‌های پولی بر متغیرهای کلان اقتصادی است. نحوه تأثیرگذاری شوک‌های پولی بر متغیرهای کلان اقتصادی مانند تولید ناخالص داخلی، قیمت و سرمایه‌گذاری خصوصی، در شرایط مختلف اسمی و حقیقی اقتصاد و در سیاستگذاری حائز اهمیت است.
      لذا در تحقیق حاضر، اثرات نامتقارن شوک‌های پولی در مدل تعادل عمومی پویای تصادفی مبتنی بر مکتب کینزین‌های جدید در اقتصاد ایران طی دوره 90-1357 مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که شوک‌های مثبت و منفی پولی درونزا بوده و به رژیم‌های تورمی در اقتصاد ایران بستگی دارد؛ به طوری که اثرات شوک‌های مثبت و منفی بر تولید ناخالص داخلی و سرمایه‌گذاری خصوصی در رژیم تورمی پایین، بیشتر از رژیم تورمی بالا می‌باشد. همچنین اثرات شوک‌های مثبت و منفی بر سطح عمومی قیمت‌ها در رژیم تورمی بالا، بیشتر از رژیم تورمی پایین می‌باشد.

متن کامل [PDF 960 kb]   (1956 دریافت)