دوره 18، شماره 1 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 73-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharifi A, Saffari B, Hashemi Z. The Relationship between Genuine Saving and Net Present Value of Consumption in Iran (1960-2012). QJER 2018; 18 (1) :55-73
شریفی علیمراد، صفاری بابک، هاشمی زینب. پس‌انداز اصیل و چگونگی ارتباط آن با ارزش فعلی مصارف در ایران (1391-1339). پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1397; 18 (1) :55-73

1- دانشگاه اصفهان ، alimorad@ase.ui.ac.ir
2- استادیار دانشکده اقتصاد و علوم اداری دانشگاه اصفهان
3- کارشناس ارشد اقتصاد، دانشکده اقتصاد و علوم اداری دانشگاه اصفهان
توسعه پایدار، یکی از اهداف مهم کشورها به حساب می‌آید و تاکنون شاخص‌های متعددی برای سنجش آن معرفی شده‌اند. در این مقاله، ابتدا با روش حسابداری ملی به محاسبه پس‌انداز اصیل به عنوان یکی از شاخص‌های سنجش توسعه پایدار پرداخته شده و سپس با روش اقتصاد سنجی سری­های زمانی، رابطه بین پس‌انداز اصیل با ارزش حال تغییرات مصرف در چهار دوره‌ تنزیل ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ ساله برای سال‌های ۱۳۳۹ الی ۱۳۹۱ مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده از محاسبه پس‌انداز اصیل برای ایران، نشان می دهد که در اکثر سال‌های مورد مطالعه، پس‌انداز اصیل ایران منفی بوده و همچنین در اکثر دوره‌های منتخب، رابطه‌ منفی بین پس‌انداز اصیل که نشان‌دهنده‌ ثروت کشور و تغییرات ارزش حال مصرف که نشان‌دهنده‌ رفاه کشور است، وجود دارد، که این نتایج با در نظر گرفتن قاعده هارتویک می‌تواند نشان از کاهش مصرف و رفاه در آینده ‌باشد.
متن کامل [PDF 895 kb]   (1997 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اقتصاد
دریافت: 1397/3/3 | پذیرش: 1397/3/3 | انتشار: 1397/3/3