دوره 15، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 122-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sahabi B, Sadeghi H, khorsandi V. The Calculation of VAR of Metal Ores and Pharmaceutical Industries in Tehran Stock Exchange by using Wavelet Analysis and GARCH Models. QJER 2015; 15 (1) :105-122
URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-1945-fa.html
سحابی بهرام، صادقی سقدل حسین، خورسندی طاسکوه ولی اله. بررسی و محاسبه ارزش در معرض ریسک بازده سهام دو صنعت کانه‌های فلزی و صنایع دارو با استفاده از آنالیز موجک و مدل‌های سری زمانی. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1394; 15 (1) :105-122

URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-1945-fa.html

1- استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس (نویسنده مسئول)
2- دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس
3- کارشناس ارشد اقتصاد انرژی دانشگاه تربیت مدرس
این مطالعه به محاسبه ارزش در معرض ریسک (VaR) دو صنعت استخراج کانه‌های فلزی و دارو در بازار بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از دو رویکرد پارامتریک (مدل‌های GARCH) و شبه­پارامتریک (روش ترکیبی آنالیز موجک- GARCH) می‌پردازد.نتایج محاسبات و ارزیابی دو رویکرد فوق، تأیید‌کننده فرضیه تحقیق مبنی بر عملکرد بهتر و کاراتر رویکرد شبه‌پارامتریک نسبت به روش‌ پارامتریک است. در واقع رویکرد شبه‌پارامتریک ارائه شده از نظر دقت و اطمینان در مقایسه با روش پارامتریک GARCH، در سطوح اطمینان بالا، میانگین مجذور خطا و نرخ شکست کمتر و واقعی‌تری را نشان می‌دهد.   از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری در صنعت دارو به دلایلی چون افزایش نیازهای بهداشتی جامعه، افزایش سن امید به زندگی و اثر آن بر سالم‌تر شدن جمعیت نسبت به صنعت کانه‌های فلزی از ریسک کمتری برخوردار است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: C14 - Semiparametric and Nonparametric Methods|C1 - Econometric and Statistical Methods: General
دریافت: 1391/4/27 | پذیرش: 1392/4/26 | انتشار: 1394/1/1