دوره 15، شماره 4 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 216-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafari Samimi A, Tehranchian A M, Balounejad Nouri R, Ebrahimi E. Derivation of Phillips Curve Using an Open Economy Stochastic Dynamic General Equilibrium Model: Case Study Iran. QJER 2016; 15 (4) :193-216
جعفری صمیمی احمد، طهرانچیان امیرمنصور، بالونژادنوری روزبه، ابراهیمی ایلناز. استخراج منحنی فیلیپس با استفاده از الگوی باز تعادل عمومی پویای تصادفی: مطالعه موردی اقتصاد ایران. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1394; 15 (4) :193-216

1- استاد اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران
2- دانشیار اقتصاد، دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران
3- دکتری اقتصاد دانشگاه مازندران
4- عضو هیئت علمی پژوهشکده پولی و بانکی
در پژوهش حاضر، به استخراج  منحنی فیلیپس کینزی جدید برای ایران با استفاده از الگوهای تعادل عمومی پویای تصادفی در شرایط اقتصاد باز پرداخته شده است. برای این منظور، با توجه به اهمیت پایداری تورم در ایران، از یک منحنی فیلیپس کینزی جدید پیوندی و همچنین با توجه به اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی ج. ا. ا.، داده‌های مورد نیاز برای سال‌های  90-1350 استفاده شده است. بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر، در تعیین تورم دوره جاری، تورم با وقفه از اهمیت بیشتری نسبت به تورم مورد انتظار برخوردار است. همچنین نتایج این تحقیق نشان می دهد که اثرات تورمی تکانه‌های پولی بیشتر از اثرات واقعی آن است. به عبارت دیگر، اثر اولیه یک تکانه پولی بر تورم بیشتر از تولید می باشد. علاوه بر این، تکانه‌های درآمد نفتی و تکانه فناوری، سبب افزایش همزمان تولید و تورم می‌شود. کاهش ارتباط پایه پولی با درآمدهای نفتی،سرمایه‌گذاری در پژوهش های تحقیق و توسعه (R&D) و انضباط پولی، پیشنهادهای سیاستی پژوهش حاضر را تشکیل می دهند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: E12 - Keynes; Keynesian; Post-Keynesian|E31 - Price Level; Inflation; Deflation|E52 - Monetary Policy
دریافت: 1392/6/12 | پذیرش: 1392/10/11 | انتشار: 1394/11/1