دوره 18، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 144-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

fatehi dabanlou M H, hojabr kiani K, memar nejad A, mehrara M. Analysis of Interaction between Governance and Development in Oil-Exporting Countries. QJER 2018; 18 (3) :125-144
URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-16340-fa.html
فاتحی دابانلو محمد حسین، هژبرکیانی کامبیز، معمارنژاد عباس، مهرآرا محسن. تحلیل اثرات متقابل حکمرانی و توسعه در کشورهای صادرکننده نفت. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1397; 18 (3) :125-144

URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-16340-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
2- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
3- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علو م و تحقیقات
4- عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
چکیده:   (8063 مشاهده)
هدف اصلی این مقاله، تحلیل اثرات متقابل حکمرانی و توسعه در کشورهای صادرکننده نفت است. در این راستا، اثرات متقابل در دو گروه کشورهای خاورمیانه و غیرخاورمیانه صادرکننده نفت مورد مقایسه قرار می گیرد. از مدل حداقل مربعات سه مرحله ای برای برآورد مدل بر اساس داده های بانک جهانی برای دوره زمانی ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۴ و از آزمون های والد[۱]، کروسکال والیس[۲] و حداقل اختلاف معنادار[۳] استفاده شده است. کارکرد حکمرانی به یک موضوع  اساسی تبدیل شده و کشورهای خاورمیانه به دلیل موقعیت استراتژیک جغرافیایی و برخورداری برخی از آنها از درآمدهای صادرات و فروش نفت، اهمیت ویژه ای برای تحقیق برخوردار شده است.
      نتایج، بیانگر این است که تفاوت معناداری بین تأثیر متقابل حکمرانی و توسعه در کشورهای خاورمیانه صادرکننده نفت با کشورهای غیرخاورمیانه صادرکننده نفت وجود دارد. در هر دو گروه از کشورها، تأثیر توسعه بر حکمرانی به مراتب بیش از تأثیر حکمرانی بر توسعه می باشد. به رغم تشابه در عامل صادرات نفت، عامل محیط جغرافیایی دربردارنده تشابهات فرهنگی و دین و برخی از آداب و رسوم، بر تأثیر متقابل حکمرانی و توسعه مؤثر، و ضریب برآوردی تأثیر توسعه بر حکمرانی در هر دو گروه، بیش از ضریب برآوردی تأثیر حکمرانی بر توسعه است. لذا توجه به توسعه، علاوه بر بهبود شاخص های آن، شرایط حکمرانی را ارتقا داده و باعث بهبود عملکرد می شود. این تأثیر از طریق حکمرانی نیز وجود دارد؛ ولی سرعت تغییر از طرف توسعه، بیشتر است.
 
[۱]. Wald
[۲]. Kruskal _Wallis
[۳]. LSD (Least Significant Difference)
متن کامل [PDF 920 kb]   (2258 دریافت)    
موضوع مقاله: اقتصاد
دریافت: 1396/2/31 | پذیرش: 1397/5/15 | انتشار: 1397/5/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.