دوره 18، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 316-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

BAJELAN A A, bayat R, ansari samani H. The Role of Financial Development in the Effectiveness of Monetary Policy during Business Cycles: An Application of Markov-Switching Model. QJER 2018; 18 (4) :187-316
باجلان علی اکبر، بیات روح الله، انصاری سامانی حبیب. نقش توسعه مالی در اثربخشی سیاست پولی در طی چرخه های تجاری: کاربردی از الگوی مارکوف-سوئیچینگ. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1397; 18 (4) :187-316

1- دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، bajelanaliakbar@yahoo.com
2- دانشیار اقتصاد، عضو هیات علمی دانشگاه بین الملل امام خمینی(ره)، قزوین، ایران
3- استادیار اقتصاد، دانشگاه یزد، یزد، ایران
سیاست پولی، ابزاری مؤثر جهت اثرگذاری بر متغیرهای کلان اقتصادی مانند تولید، اشتغال و سطح عمومی قیمت ها است. ادبیات نظری و شواهد  تجربی، نشان می دهد که اثر سیاست پولی بر متغیرهای کلان اقتصادی، نامتقارن است؛ و به سطح توسعه و تعمیق بازارهای مالی بستگی دارد. به همین دلیل، هدف این مقاله، بررسی نقش توسعه مالی در اثربخشی سیاست پولی بر رشد ستاده واقعی اقتصاد در طی چرخه های تجاری است. بدین منظور،  با استفاده از داده های فصلی اقتصاد ایران برای دوره 1380:1 الی 1392:4 و الگوی مارکوف-سوئیچینگ، اثر سیاست پولی بر رشد ستاده واقعی اقتصاد طی چرخه های تجاری، مورد بررسی قرار گرفته، و نتایج حاصل از پژوهش، نشان می دهد که اثر سیاست پولی بر رشد ستاده واقعی اقتصاد در دوران رکود، مثبت و معنادار و در دوران رونق، غیر معنادار، و به عبارت دیگر، اثر سیاست پولی بر رشد ستاده واقعی نامتقارن است. همچنین نتایج نشان دهنده این است که اثر نهایی سیاست پولی بر رشد ستاده واقعی اقتصاد در طی چرخه های تجاری، به سطوح توسعه مالی بستگی دارد؛ به طوری که، با افزایش توسعه مالی، اثر سیاست پولی بر رشد ستاده واقعی، طی چرخه های تجاری کاهش می یابد.
متن کامل [PDF 1008 kb]   (1952 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: اقتصاد
دریافت: 1395/3/23 | پذیرش: 1397/9/25 | انتشار: 1397/9/25