دوره 10، شماره 1 - ( 1389 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammad Ahmadi A, Yousefi M, Fazaeli S. Consumer Price Index Changes in Iran's Public and Health Sectors. QJER 2010; 10 (1)
احمدی علی محمد، یوسفی مهدی، فضایلی سمیه. بررسی و تحلیل تغییرات شاخص تورم در بخش عمومی و بخش سلامت کشور ایران. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1389; 10 (1)

1- پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران
کنترل تورم همواره به عنوان یکی از مهمترین اهداف اقتصاد کلان در هر کشوری می باشد. تورم بالا و اثرات مخرب آن بر رفاه مردم، موضوعی است که سیاستگذاران اقتصادی و اجتماعی همواره سعی می کنند با استفاده از ابزارهای مناسب، اثرات آن را تعدیل و کنترل نمایند. تورم در نظام سلامت به موارد مختلفی از قبیل سالمند شدن جمعیت، مسائل بیمه ای (پوشش ناقص، مدیریت ضعیف و...)، بهره وری پایین (نیروی انسانی شاغل در بخش سلامت، عدم استفاده بهینه از تجهیزات و منابع نظام سلامت و...)، تغییرات تکنولوژیکی در ارائه خدمات سلامتی، رشد جمعیت، عدم تقارن اطلاعاتی بین گیرنده و ارائه دهنده خدمات سلامتی و تورم عمومی در هر کشور، نسبت داده می شود که این میزان تورم از تورم عمومی کشور بالاتر می باشد و این موضوع در مورد کشور ایران نیز صادق است. علاوه بر موارد مذکور، برای درک بهتر تورم در بخش سلامت ایران می توان به مباحثی همچون تاثیر تغییرات تکنولوژیکی بر افزایش قیمت ها در بخش سلامت، تعرفه های رسمی و غیر رسمی در بخش غیر دولتی و نقش سازمان های غیر دولتی در تعیین تعرفه های پزشکی و پیراپزشکی اشاره کرد.

دریافت: 1389/2/20 | پذیرش: 1389/2/20 | انتشار: 1389/2/20