دوره 17، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 99-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mosavi S H, Soltani S. Analyzing the Inflation, Output Growth, and Economic Stability in Iran. QJER 2017; 17 (3) :77-99
URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-12052-fa.html
موسوی سید حبیب الله، سلطانی شیوا. تحلیل تورم، رشد تولید و پایداری اقتصادی در ایران. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1396; 17 (3) :77-99

URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-12052-fa.html

1- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
در مطالعه‌حاضر، رشد تولید و تورم در اقتصاد ایران در دوره‌ زمانی 93-1350، با استفاده از یک مدل پویای عرضه‌ کل-‌ تقاضای کل، مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا روابط بین سری‌های زمانی ارزیابی شد. در ادامه و جهت تحلیل بیشتر، از ساختار اقتصاد کلان ایران جهت مدل‌سازی در چهارچوب VAR ساختاری استفاده گردید. نتایج تجربی نشان داد که شوک‌‌های وارده از طرف سیاست‌های پولی و مالی و نرخ مبادله، اثر مثبتی در ایجاد تورم خواهند ‌داشت. همچنین محصول نهایی، تا حد زیادی تحت تأثیر شوک‌های طرف عرضه‌ اقتصاد و شوک‌های مالی قرار دارد. نتایج حاصل از تجزیه‌ واریانس نیز بیانگر این مطلب بود که اثر سیاست‌های مالی انبساطی در ایجاد تورم در مقایسه با افزایش تولید، به مراتب شدیدتر خواهد ‌بود. همچنین نتایج حاصل از محاسبه‌ تورم هسته‌ای نیز نمایانگر این مطلب بود که تورم در ایران بیشتر ریشه در طرف تقاضای اقتصاد دارد. از این رو و با استفاده از یافته‌های مطالعه‌ حاضر، مدیریت سیاست‌های طرف تقاضای اقتصاد از طریق سیاست‌های انقباظی پولی و مالی به نحوی که رشد تولید و کاهش تورم را تضمین نماید، پیشنهاد می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: E31 - Price Level; Inflation; Deflation|A1 - General Economics
دریافت: 1394/1/27 | پذیرش: 1395/2/15 | انتشار: 1396/7/1